fbpx

Aktuelt

New York Cheesecake

To trendy nykommere i iskremdisken

Si hallo til New York Cheesecake og Whiskey Cream, årets nykommere på gelato-fronten! Som skapt for spesielle dager og gode opplevelser.

Anders Abrahamsen, Primulator

Anders hjelper iskrem-gründerne i gang

Gelato har kommet for å bli, det er alle enig om. Men hva må til for å lykkes med produksjon og salg av håndlaget italiensk iskrem? Riktig utstyr er halve jobben, sies det. Men hva med den andre halvparten?

Mia og Boris

Mia og Boris går «all in» på gelato

Mia og Boris fra Café Victor i Arendal, puster ut etter en hektisk gelato-sommer – den femte og mest suksessrike så langt. Men pustepausen blir ikke så lang, for de energiske iskremgründerne er allerede i full gang med sitt nye konsept, Sød, der gelato står på menyen hele året.

Fotballfeber og hjemmelaget is

Tor Sevaldsen er Kristiansunds eget bakeri, med egen bakerbutikk der det serveres både frokost og lunsj, kaker, kaffe – og kuleis. Og det var isen, i kombinasjon med et glødende fotballengasjement, som inspirerte til en helt ny forretningsidé.

Vegansk og like godt

Du har sikkert lagt merke til at det blir stadig vanligere å få besøk av veganere og andre som unngår melk og meieriprodukter. Men det behøver ikke være noe problem for norske gelateriaer.

Talormade – Doughnut med softis

– It’s all about the taste

Den australskfødte gründeren og donut-dronningen Talor Browne er klokkeklar på hvor nøkkelen til suksess ligger: Det handler om smaken som kommer fra ferske ingredienser og et nådeløst øye for detaljer. Så enkelt.

Årets nye Gelato-smaker

Gi kundene dine en ny smaksopplevelse – eller syv – denne sesongen. Her er nyhetene som gjør maifeiringen og din gelato-meny ekstra spesiell.

Den perfekte basen for gelato med alkohol?

Hva med en hvitvinsorbet som aperitif før maifesten, en sjampanjesorbet til kickoff-møtet eller en vodkagelato som hvilerett? Sprit opp gelato-menyen med dine egne festfavoritter.

Panna Cotta-gelato med salt smørkaramell-variegato

Panna cotta er en av de mest populære gelatosmakene, enten du lager en lekker iskake eller serverer den i din gelatodisk!
Her er vår oppskrift på panna cotta-gelato, servert med vår superpopulære salt smørkaramell-variegato.

Slik lager du Gelato Stracciatella

Alle gelato-entusiaster har sine egne oppskrifter og metoder, men ingen har høstet mer berømmelse enn den norditalienske favoritten vi gir deg oppskriften på her.

Bako sorteringsguide

Hvor skal avfallet sorteres? her finner du en kort liten guide som kan hjelpe deg litt på veien til en bedre sortering.

The plastic whale heritage

The plastic whale heritage -
i forbindelse med med dette seminaret Bako ble invitert til å snakke sine tiltak i forhold til plast i emballasje, og de alternative vi har.